Pohjois-Euroopan suurin kiipeilyurheilukeskus avautuu Kauppakeskus Ristikossa Helsingin Konalassa

2021-11-25T12:01:14+02:0025.11.2021|

Kauppakeskus Ristikossa Helsingin Konalassa keskiviikkona 1.12. avautuva KiipeilyAreena Ristikko nostaa lajin harrastusmahdollisuudet Suomessa uusiin korkeuksiin. Etenkin nuorten keskuudessa suurta suosiota nauttiva kiipeily on tullut suurelle yleisölle tutuksi Tokion kesäolympialaisissa. Ristikon uusi Kiipeilyareena on ensimmäinen olympiatason harjoittelukeskus Suomessa.

Kiipeilyn harrastajamäärät ovat viime vuosina olleet hurjassa kasvussa. Ristikkoon avautuva keskus tarjoaa tilaa jopa 300 000 kävijälle vuodessa. Ensimmäistä kertaa kaikkia olympialaisissa nähtyjä kiipeilyn muotoja – boulder-, köysi- ja speed-kiipeilyä – voi harjoitella samassa paikassa. KiipeilyAreena Ristikko tarjoaa haasteita lajin intohimoisimmillekin ystäville. Eri tasoisia kiipeilyreittejä on tarjolla yli Mount Everestin korkeuden edestä, jopa 10 000 metriä.

Kiipeilyharrastuksen aloittaminen uudessa keskuksessa on tehty helpoksi. Itsevarmistavia laitteita löytyy 27 kappaletta, ja kaikki kiipeilyyn tarvittavat välineet kengistä valjaisiin on mahdollista vuokrata kiipeilykokeilua varten. Hallin päivittäisestä pyörittämisestä vastaavat Suomen tämän hetken ansioituneimmat kiipeilijät, jotka opastavat aloittelijat lajin saloihin.

Uusi KiipeilyAreena Ristikko on ottanut käyttöönsä aiemmin Hartwallin virvoitusjuomatehtaan vanhana pullovarastona toimineen 4 200 neliömetrin kokoisen tilan. Ristikko on Kiipeilyvisio Oy:n neljäs kiipeilyhalli Suomessa ja 2,5 miljoonan euron budjetillaan valtava yksityinen investointi lajin tulevaisuuteen. ”Kiipeily on kasvava laji. On huikeaa, että vihdoin Suomessa on mahdollista harjoitella lajia olympiatasolla”, iloitsee Kiipeilyvisio Oy:n toimitusjohtaja Henrik Suihkonen.

KiipeilyAreena Ristikosta löytyvät itsevarmistavien laitteiden, köysilinjojen ja boulder-seinien lisäksi vuosijäsenille tarkoitettu punttisali, upea kahvila sekä kiipeilyvarustekauppa. Omatoimisen harjoittelun lisäksi tarjolla on eri tasoisia kursseja niin junioreille kuin aikuisille.

KiipeilyAreena Ristikko
Kauppakeskus Ristikko, Ajomiehentie 1 (3. krs), Helsinki

Avoinna 1.12.2021 alkaen
MA-PE 10-22
LA-SU 10-20

Lisätiedot

Ville Kurru
044 589 7786
ville.kurru@kiipeilyareena.com

Henrik Suihkonen
0400 355 919
henrik.suihkonen@kiipeilyareena.com

__________________

Kauppakeskus Ristikko on kompakti kauppakeskus Helsingin Konalassa, aivan Vihdintien tuntumassa ja lähellä myös Kehä I:stä. Ristikossa hoidat sujuvasti arjen askareet viikon jokaisena päivänä. Ristikon omistavat Hartela ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, ja sen kaupallisena managerina toimii Realidea Oy. www.kauppakeskusristikko.fi