Realidean kesätervehdys

2020-06-18T09:21:08+03:0017.06.2020|

Vietimme uuden toimistomme tupaantuliaisia Helsingin Vuorikadulla helmikuussa. Silloin markkinassa oli voimakas positiivinen vire ja vuokrasopimuksia solmittiin asiakkaidemme tiloihin kiihtyvällä tahdilla. Mutta ympäröivä maailma yllätti myös meidät, vaikka olemme tottuneet elämään muutoksessa ja näkemään muutokset mahdollisuutena.

Maaliskuun puolivälissä iskenyt korona ja sen seurannaisvaikutukset osuivat ennenkokemattomana salamaniskuna. Virkeän aktiivinen työyhteisömme siirtyi yhdessä yössä totaaliseen etätyökulttuuriin ja tapaamiset korvattiin Teams-kokouksilla. Tämä kaikki on samalla luonut uudenlaisia tapoja tulokselliseen työntekoon myös normaalina aikana, kun sen aika joskus koittaa.

Koronan jälkipyykkiä pestään vielä pitkään. Muutosherkkyys, reagointinopeus, viestintä ja yhteistyö olivat meidän avainvahvuuksiamme kriisin keskellä ja ovat sitä myös nyt vallitsevassa ajassa, jossa rajoituksia puretaan vaiheittain. Päivitimme maaliskuussa heti tilanteen valjettua johtamiemme kauppakeskusten ennusteet, teimme laskelmat sekä simuloinnit ja aikataulutimme uudelleen PTS:t. Nämä johdettiin yhdessä vastuullisten toimeksiantajiemme kanssa operatiivisiksi toimintasuunnitelmiksi. Nopeat toimenpiteet olivat oiva esimerkki pienen, tehokkaan ja ketterän organisaation kyvystä vastata totaalisesti muuttuneeseen markkinaan.

Luonnollisesti vuokrausmarkkina on ollut viimeisimmät kuukaudet pysähtyneessä tilassa. Ylpeänä voimme kuitenkin todeta neuvotelleemme uusia vuokrasopimuksia koronankin keskellä. Kiinteistö- ja hankekehittämisessä olemme työstäneet tauotta useita merkittäviä hankkeita eteenpäin niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa. Analyysitarpeita ja kaavoituksen taustatöitä on riittänyt yllättävänkin paljon kiinteistönomistajien ja kuntien viedessä hankkeita eteenpäin miltei entiseen malliin. Tämän kaiken ansiosta olemme olleet onnekkaita, että koko tiimimme on pysynyt työllistettyinä myös koronakriisin keskellä.

Nopea tahti ja jatkuvat muutokset ovat arkeamme. Haluamme olla edelläkävijöitä. Alkuvuoden aikana asiantuntijoidemme lukumäärä on kasvanut vaalimamme strategian mukaisesti – nyt meitä realidealaisia on jo 22! Samoin olemme laajentaneet yhtiömme omistuspohjaa – Juha Vuorelasta tuli kesäkuussa Realidean viides osakas!

Tämän historiallisen ja työntäyteisen puolivuotiskauden jälkeen on aika siirtyä vastaanottamaan valon ja keskikesän juhlaamme juhannusta. Sitäkin saamme tänä vuonna viettää poikkeuksellisissa oloissa auringon ja lämmön helliessä koko Suomea.

Toivotamme asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja kaikille muille matkaamme eri tavoin osallistuneille hyvää juhannusta ja kesää!

~ Realidean väki ~