Helsingin Konalaan Pohjois-Euroopan suurin kiipeilykeskus – KiipeilyAreena vahvistaa muiden uusien toimijoiden kanssa kauppakeskus Ristikon palveluvalikoimaa

2021-05-31T10:39:39+03:0028.05.2021|

Helsingin Konalassa sijaitsevaan kauppakeskus Ristikkoon avataan syksyllä 2021 Suomen ensimmäinen olympiatasoinen kiipeilyn harjoittelukeskus. KiipeilyAreena tuo Ristikkoon laajalta alueelta urheilusta ja vapaa-ajan aktiviteeteista kiinnostuneita harrastajia ja asiakasvirtaa. Koronasta hyvin selvinnyt Ristikko saa myös useita muita uusia liikkeitä tänä vuonna.

Suomalaisten huippukiipeilijöiden perustama KiipeilyAreena avaa neljännen ja suurimman kiipeilykeskuksensa kauppakeskus Ristikon kolmannen kerroksen tiloihin. Kiipeilyseiniä rakennetaan yhteensä 3 000 neliötä, ja korkeimmat seinät ovat jopa 18 metriä. Kapasiteettia on yli 300 000 kävijälle vuodessa. Suurena kohderyhmänä uudessa keskuksessa ovat kiipeilyn kilpatason harrastajat, ja keskuksesta uskotaan muodostuvan myös junioreille keskeinen harjoittelupaikka.

”Olemme olleet vaikuttuneita KiipeilyAreenan toiminnasta. Kiipeily on kasvava laji, ja on huikeaa, että Ristikko voi tarjota harjoittelupaikan niin huippu-urheilijoille, harrastajille, lapsille kuin kaikille liikunnallisten elämysten etsijöille”, sanoo kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl Realidea Oy:stä.

KiipeilyAreenan avautumisen myötä Vihdintien ja Kehä I:n läheisyydessä sijaitseva Ristikko vahvistaa asemaansa paikalliskeskuksesta kohti vetovoimaisempaa vapaa-ajan- ja harrastuksenviettopaikkaa. Kasvava asiakasvirta tukee myös muiden Ristikon liikkeiden ja palvelujen toimintaa.

”Tulemme tekemään Ristikon KiipeilyAreenasta täysin uuden konseptin ja kansainväliset mitat täyttävän kiipeilykeskuksen. Vaikutteita on haettu ympäri maailman, eikä vastaavanlaista löydy Pohjois-Euroopasta. Kiipeily harrastuksena kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, mistä osoituksena on myös valinta olympialajiksi – ensimmäisen kerran jo tänä vuonna Tokion olympialaisissa”, sanoo Kiipeilyvisio Oy:n toimitusjohtaja Henrik Suihkonen.

KiipeilyAreenan tarkoituksiin sopiva erityisen korkea tila on alun perin ollut Hartwallin virvoitusjuomatehtaan pullovarastona. Konalan maamerkkinä vuodesta 1962 toiminut kiinteistö on kokonaisuudessaan valmistunut vuonna 2015.

Ristikossa on aloittanut myös muita uusia toimijoita. Maaliskuussa avasi sähköpyörien erikoisliike Ebike Brothers. Helmikuussa avasivat ovensa ompelimo Diana sekä liukuoviliike Päivän Peili. Lähiaikoina Ristikon valikoimaa täydentävät hygieenisiä pinnoitusratkaisuja muun muassa Dubain kansainväliselle lentokentälle toteuttanut Nanoksi Finland sekä hius- ja kauneusyritys Zara Star Beauty Clinic.

Ristikon myynti oli tammi-huhtikuun välisenä aikana peräti 8 % edellisen vuoden vastaavaa aikaa parempi.

”Vaikka takana on koronan koettelema vuosi, olemme erittäin tyytyväisiä Ristikon positiiviseen kehitykseen niin uusien vuokrasopimusten kuin keskuksen myynninkehityksen suhteen. Uskomme vahvasti, että KiipeilyAreenan avautumisen jälkeen saamme täysin uusia asiakasryhmiä keskukseen”, sanoo hankekehityspäällikkö Ilmari Hämäläinen Hartela Etelä-Suomi Oy:stä.

Ristikon omistavat Hartela Etelä-Suomi Oy sekä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Ristikon kaupallinen manageri on Realidea Oy.

 

Lisätiedot:

Henrik Suihkonen, toimitusjohtaja, Kiipeilyvisio Oy
+358 400 355 919, henrik.suihkonen@kiipeilyareena.com

Marjo Rosendahl, kauppakeskuspäällikkö, Realidea Oy
+358 40 555 7755, marjo.rosendahl@realidea.fi

Ilmari Hämäläinen, hankekehityspäällikkö, Hartela Etelä-Suomi Oy
+358 50 569 0466, ilmari.hamalainen@hartela.fi